U Srpskoj na snazi redovno stanje odbrane od poplave - dalji rast vodostaja :: Semberija INFO ::

 

U Srpskoj na snazi redovno stanje odbrane od poplave - dalji rast vodostaja


Фото - РТРС
U Republici Srpskoj na snazi je redovno stanje odbrane od poplave i očekuje se porast vodostaja Save, Une, Sane, Vrbasa i Bosne.

U Novom Gradu voda je ušla u tri stambena objekta, a voda je pravila probleme na poljoprivrednim i drugim površinama u Kostajnici i Prijedoru.

Šef Odsjeka civilne zaštite grada Prijedora Miroslav Krneta rekao je da na području Prijedora nema poplavljenih stambenih objekata, da u naselju Raškovac ima zaplavljenih imanja, a da se u naseljima Topolik i Vrbica voda povukla u korito Miloševice.

U opštini Kostajnica proglašene su vanredne mjere odbrane od poplava, jer je vodostaj rijeke Une porastao na 405 centimetara, te se očekuje njen dalji rast.

U narednih tridesetak časova, prema najavi meteorologa, očekuje se povećana količina padavina u slivu rijeke Sane i Une, rekao je vršilac dužnosti direktora Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović. Tokom dana biće date preporuke lokalnim zajednicama, a u slučaju potrebe u pripravnost će biti stavljene i jedinice Civilne zaštite, najavio je Novitović.

Obilne padavine i jak do olujni vjetar očekuje se i na području Hercegovine, saopštio je Hidrometeorološki zavod Republike Srpske. Građani se upozoravaju da budu spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu.


RTRS