Netanjahu priznao grešku :: Semberija INFO ::

 

Netanjahu priznao grešku


Фото - Танјуг
TEL AVIV – Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas da vazdušni napad Izraela na oblast Rafe na jugu Pojasa Gaze, u kojem su poginule desetine palestinskih civila, nije imao za cilj da izazove civilne žrtve, kao i da će taj incident biti istražen.

Netanjahu je u govoru u parlamentu, koji je prekidan uzvicima opozicionih poslanika, istakao da će Izrael istražiti do kraja kako je došlo do ubistva u tom slučaju, navodeći da je očeigledno reč o grešci jer izraelska vojska nije ciljala civile, preneo je Rojters.

„Iz Rafe smo već evakuisali oko milion civila i uprkos našem najvećem naporu da ne nanesemo njima štetu, nažalost je došlo do tragične greške”, naveo je Netanjahu.

Broj Palestinaca poginulih u izraelskom napadu na kamp za raseljene u gradu Rafa povećao se na 45, a među ubijenima su najmanje polovina žene, deca i stariji ljudi, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja Gaze.

Palestinska agencija Wafa javila je da je u nedelju uveče najmanje osam raketa pogodilo šatore u severozapadnom delu Rafe, gde su smešteni raseljeni Palestinci, prenosi Tanjug.


Izvor: Tanjug / Politike