Šef Rajanera dobio tortu u glavu (VIDEO) :: Semberija INFO ::

 

Šef Rajanera dobio tortu u glavu (VIDEO)


Šefu najvećeg niskotarifnog avioprevoznika Rajanera Mihaelu O'Leriju dvije klimatske demonstrantkinje bacile su tortu u lice.

Na snimku se vidi kako je prva žena prišla O'Leriju i rekla "dobro došao u Belgiju", nakon čega mu je bacila kremastu pitu u lice.

Potom je počela urlati: "Zaustavite zagađenje avionima". Druga žena mu je istovremeno bacila drugi komad torte u lice. Nakon toga su se udaljile, prenosi Index.hr.



To se dogodilo u trenucima kada se šef Rajanera pripremao da održi konferenciju za novinare i preda peticiju predsjednici Evropske komisije Ursuli fon der Lejen.

O 'Leri je rekao da je više od 1.5 miliona ljudi potpisalo njegovu peticiju kojom poziva da se letovi iznad Evrope bolje zaštite od štrajkova kontrole vazdušnog saobraćaja. Do peticije je došlo nakon što je zbog štrajka francuskih kontrolora leta u junu ova kompanija morala otkazati oko 900 letova.



Tokom obraćanja novinarima šef Rajanera se našalio: "Volim kremaste kolače, oni su mi najdraži."

Rajaner je kasnije prenio fotografiju incidenta na X-u, ranije Twitteru, uz objavu: "Šteta što je bilo vrhnje na bazi soje, definitivno nije tako ukusno kao prava stvar".

U još jednoj objavi napisali su da su djevojke za cijenu kremastih pita mogle kupiti karte za let iz Belgije.

(Nezavisne)