POSJEDOVALI POTVRDE O KRETANjU ZA VRIJEME POLICIJSKOG ČASA OD PRIVREDNIH DRUŠTAVA U KOJIMA NISU ZAPOSLENI :: Semberija INFO ::

 

POSJEDOVALI POTVRDE O KRETANjU ZA VRIJEME POLICIJSKOG ČASA OD PRIVREDNIH DRUŠTAVA U KOJIMA NISU ZAPOSLENI


Policijski službenici Policijske stanice Teslić vršeći kontrolu tokom policijskog časa, evidetirali su 56 lica koja su zatečena da se kreću sa potvrdama izdatim od strane poslodavaca. Naknadnom  provjerom, su došli do saznanja  da devet lica  nije prijavljeno kod Poreske uprave kao zasposlenici u privrednim društvima koja su im izdala potvrde.
 
Utvrđeno je da se radi o devet različitih privrednih društava, šest sa područja Republike Srpske i tri sa područja Federacije BiH.
 
O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj pod čijim nadzorom će se preduzimati dalje mjere i radnje.
 
Policijski službenici PU Doboj će na području koje operativno pokrivaju pojačati kontrolu lica, a svi oni koji ne budu imali uredne potvrde i koji se ne budu pridržavali Zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske, biće sankcionisana u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.