Čubrilović i Dakić u Istočnom Drvaru: Podrška unapređenju putne mreže :: Semberija INFO ::

 

Čubrilović i Dakić u Istočnom Drvaru: Podrška unapređenju putne mreže


– Asfaltiranje preostalog dijela puta Drvar – Istočni Drvar koje se nalazi na području Republike Srpske, uskoro će biti završeno, najavljeno je nakon sastanka resornog ministra Nedeljka Čubrilovića i direktora Puteva Srpske Milana Dakića s rukovodstvom opštine Istočni Drvar.

Poručeno je da će putem Savjeta ministara biti uspostavljena komunikacija s resornim federalnim ministarstvom, kako bi se pronašli mehanizmi za asfaltiranje dijela ovog puta na teritoriji Federacije BiH.

Oko 150 povratnika u Drvar zaposlenje je pronašlo na teritoriji Srpske, u Istočnom Drvaru.

Na posao putuju makadamskim putem, koji je zimi gotovo neprohodan.

Ovaj put za njih, je kažu, od neprocjenjivog značaja.

Od 30 kilometara, koliko je dugačak ovaj putni pravac, 14 koji se nalaze na području Federacije i dalje je makadam. Asfaltiranje puta na teritoriji Srpske uskoro će biti završeno.

– Oko kilometar i po do 1.700 metara imamo na teritoriji koja pripada Republici Srpskoj i planirano je da dio  entitetske granice mi završimo s naše strane – rekao je Milan Dakić, direktor JP “Putevi Republike Srpske”.

Federalne vlasti, međutim, uprkos brojnim apelima, i dalje ne žele da asfaltiraju dio puta na svojoj teritoriji. Ministarstvo saobraćaja i veza Srpske problem će pokušati da riješi putem Savjeta ministara i resornog federalnog ministarstva.

– Nije urađeno ono što je trebalo i ono što se očekivalo. Mislim da su sada prilike nešto drugačije, i da ćemo naići na razumijevanje prije svega ministra Forte i u narednom periodu ćemo probati da riješimo probleme – istakao je Nedeljko Čubrilović, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske.

– Danas smo dobili i uvjeravanja od ministra i direktora Puteva Srpske da će se pomoći opštini Istočni Drvar u održavanju i čišćenju, jer  federalne i kantonalne vlasti nikakvu pažnju ne pridaju tom putu – naglasila je Milka Ivanković, načelnica opštine Istočni Drvar.

Putevi i Vlada Srpske proteklih godina uložili su oko četiri miliona maraka u rehabilitaciju magistralnih i regionalnih puteva u ovoj opštini.
(demos-rs.com)