Večeras u Bijeljini Festival vina i tradicionalnih proizvoda Istočne Hercegovine: Naše je bolje :: Semberija INFO ::

 

Večeras u Bijeljini Festival vina i tradicionalnih proizvoda Istočne Hercegovine: Naše je bolje


 
Festival vina i tradicionalnih proizvoda Istočne Hercegovine biće otvoren večeras u 17 časova u Hotelu Drina.

Festival vina i tradicionalnih proizvoda Istočne Hercegovine - „NAŠE JE BOLjE“ nastoji da promoviše kvalitetne domaće proizvode, da razvija svijest kod stanovništva o kvalitetu i važnosti kupovine domaćih proizvoda, da utiče  na poboljšanje kvaliteta domaćih proizvoda i unapređenje poslovanja domaćih preduzeća i da podigne nivo njihove konkurentnosti u odnosu na strane proizvođače, te da svim zainteresovanim stranama obezbjedi prostor i priliku za razmjenu iskustava, za predstavljanje kreativnih i održivih rješenja, kao i za iznošenje prijedloga za uklanjanje ograničenja u poslovanju.


 
Pored izložbenog, edukativni dio festivala biće posvećen temama proizvodnje vina, njegovog karaktera, kvaliteta, čuvanja, kulture pijenja, brendiranja i zaštite domaćih proizvoda koja će pružiti uvid u izazove i mogućnosti s kojim se suočavaju proizvođači istovremeno istražujući načine kako unaprijediti prepoznatljivost i zaštititi autentičnost domaćih brendova.
 
-Pridružite nam se na ovom poslovno-gastronomskom putovanju i doživite nezaboravno iskustvo koje će vam ostati urezano u pamćenje'', pozivaju organizatori Udruženje Hercegovaca ,,Jovan Dičić'' iz Bijeljine i Područna privredna komora Bijeljina.

Prema programu za uvodno obraćanje zaduženi su Spasoje Albijnić, predsjednik Udruženja Hercegovaca ,,Jovan Dučić'' Bijeljina i Stevo Savić, predsjednik Područne privredne komore Bijeljina, Pero Ćorić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske i Ljubiša Petrović, Gradonačelnik Bijeljine.

Na Panel diskusiji ,,Vinska kultura u Srpskoj''moderator je Vedran Škoro, predsjednik udruženja Hercegovaca Banjaluka, a učesnici su Tijana Vojinović, zamjenik predsjednika Vinske akademije i Asocijacije somelijera Republike Srbije, Radovan Vukoje, predsjednik vinara BiH i potpresjednik Privredne komore Republike Srpske, Grujica Vico, vanredni profesor Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Predviđene teme za diskusiju su: ,,Autentičnost i tradicija: Kako očuvati autentičnost domaćih proizvoda i istovremeno ih prilagoditi savremenim trendovima?, ,,Potrošačka svijest: Kako podizati svijest potrošača o važnosti kupovine domaćih proizvoda? Mogu li naši proizvodi zadovoljiti potrebne kriterijume kvaliteta? Koje marketinške strategije su efikasne u promociji lokalnih proizvoda?'' i ,,Brendiranje i zaštita intelektualne svojine: Koje strategije su najefikasnije u privlačenju pažnje domaćih potrošača i kako izgraditi prepoznatljiv brend, te kako zaštititi aspekte intelektualne svojine domaćih brendova?''