Republička stranka Srpske otvorila svoja vrata i u Zvorniku :: Semberija INFO ::

 

Republička stranka Srpske otvorila svoja vrata i u Zvorniku


U Zvorniku su otvorene prostorije Gradskog odbora Republičke stranke Srpske /RSS/, a na svečanoj ceremeniji je poručeno da je RSS politička partija koja je spremna da sasluša i primi u članstvo sve stanovnike ovog grada koji su, bez obzira na nacionalnost i vjersku opredijeljenost, spremni da grade zajedništvo, jaku privredu i ekonomiju, te ambijent za ostanak budućih generacija u Republici Srpskoj.


 
Predsjednik Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić rekao je prisutnima da se u dosadašnjem radu uvijek vodio mišlju da se u životu ne treba ponašati samo kao učesnik ili posmatrač, nego da svako treba da mijenja stvari, u skladu sa svojim mogućnostima.


 
- „Onaj ko se rodi, a nije pokušao svijet da promijeni, ne zna zbog čega se rađao“. Inspirisan ovim riječima, počeo sam u svom životu da mijenjam stvari. Moramo da gradimo svoj dom, svoju državu, a za to nam je potreban dobar plan, koji nažalost kroz istoriju nikada nismo imali.

U isto vrijeme, ne smijemo ignorisati politiku. Vremena su teška, ali mi odlučujemo kakvi ćemo biti u tim vremenima – naveo je Ristić.
 
On je istakao da su srpski narod i njegovi velikani ostavili pečat u istoriji čovječanstva, da su mnoge žrtve pale za slobodu, ali da današnje generacije treba da se posvete boljoj ekonomiji, privredi i sprečavanju napuštanja Republike Srpske.


 
- Ovdje je sa nama, na primjer, sportistkinja Sara Ćirković koja postiže svjetske rezultate. Ona i djeca poput nje, treba da nam budu vrata u budućnost. Da dokažemo da se snovi ostvaruju, ali uz mukotrpan rad i predanost. Ne smijemo dopustiti da postanemo rijeka ponornica, moramo biti rijeka koja će spajati cijeli svijet – naglasio je Ristić.
 
Povjerenik za Gradski odbor Republičke stranke Srpske Zvornik Radmilo Zekić rekao je da RSS, iako najmlađa politička partija u Srpskoj, počiva na čvrstim temeljima.
 
- Te temelje je postavio humanista, dobrotvor i sponzor mnogih sportskih manifestacija, gospodin Slavenko Ristić. Republička stranka Srpske je jaka zbog iskrenih ljudi i korektne saradnje koja postoji unutar nje. U Zvorniku ćemo se boriti, prije svega, za vladavinu prava, bolju privredu, pomoć boračkim i socijalnim kategorijama i uvijek ćemo otvarati vrata dijalogu, a ne konfliktu – naveo je Zekić.


 
Otvaranju prostorija Gradskog odbora Republičke stranke Srpske u Zvorniku prisustvovali su poslanici NSRS, članovi političkih partija iz ovog grada, privrednici, uspješni sportisti, predstavnici javnog i kulturnog života Zvornika, te mnogobrojni simpatizeri RSS.
 
Zvaničnom otvaranju prostorija, koje se nalaze u Ulici Vuka Karadžića br. 148, prethodilo je osveštanje prostorija, te sastanak Predsjedništva Republičke stranke Srpske sa Gradskim odborom RSS Zvornik.