Stojanović: "Sastanak u Briselu obećava napredak na evropskom putu BiH" :: Semberija INFO ::

 

Stojanović: "Sastanak u Briselu obećava napredak na evropskom putu BiH"


“Nastavak dijaloga sa EU je od ključne važnosti, ali i rješavanje konkretnih problema koji su pred nama na evropskom putu BIH”. Rekao je ovo predsjednik srpskog kluba i poslanik u Parlamentu BiH Čedomir Stojanović nakon sastanka visokih državnih predstavnika BiH sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem, u okviru drugog Političkog foruma održanog danas u Briselu.
 
Stojanović je istakao da su i Varhelji, ali i svi prisutni na sastanku, iskazali optimizam kada je riječ o evropskom putu Bosne i Hercegovine.
 
“Sastanak je bio vrlo konstruktivan. Zbog svega što se moglo čuti danas za pregovaračkim stolom sam djelimični opstimista, ali moram reći da je pred nama još mnogo posla. Naredni period je jako bitan, kako bismo do marta imali pozitivan izvještaj. U tom slučaju bismo bili na novoj stepenici i moglo bi se pristupiti pregovorima o pridruživanju”, istakao je Stojanović. 
 
Prema njegovim riječima, od posebne je važnosti i što se na današnjem sastanku od predstavnika Evropske komisije mogao čuti i plan određenih podsticaja za BIH.
 
“Ti podsticaji se odnose na paket za razvoj infrastrukture i projekte prilagođavanja EU standardima za zemlje Balkana. To će značiti konkretne benefite za građane”, dodao je Stojanović.