U putničkom automobilu pronađeno 98 kilograma sitno rezanog duvana :: Semberija INFO ::

 

U putničkom automobilu pronađeno 98 kilograma sitno rezanog duvana


Prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka policijski službenici Policijske stanice Šamac, 08.11.2023. godine na magistralnom putu Obudovac-Šamac izvršili su kontrolu putničkog automobila ,, Audi“ kojim je upravljao M.Đ.
 
Izvršenom kontrolom, te pregledom vozila, u njegovom tovarnom dijelu,tj. prtljažniku uočeno je više PVC vreća koje su dijelimično pocjepane, tako da je vidljiv sadržaj istih, odnosno da se radi o rezanom duvanu.
 
Na osnovu gore navedenog, policijski službenici su na osnovu naredbe Suda BiH, uz saglasnost Tužilaštva BiH, izvršili pretres putničkog automobila, kojom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto 98 kilograma sitno rezanog duvana, kao i 100 kutija ručno punjenih cigareta, ukupno 20.000 komada cigareta.
 
O svemu je obavješten postupajući tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se događaj dokumentuje i da se protiv lica M.Đ. dostavi Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ,, Nedozvoljeni promet akciznih proizvoda“.
 
Na osnovu naredbe Suda BiH, svi oduzeti predmeti biće predati Upravi za indirektno oporezivanje, Regionalni centar Banja Luka, Carinska ispostava Šamac.