"Srpska ima ogroman energetski potencijal" Kojadinović i Friš kod ministra Đokića o budućoj saradnji :: Semberija INFO ::

 

"Srpska ima ogroman energetski potencijal" Kojadinović i Friš kod ministra Đokića o budućoj saradnji


Miroslav Kojadinović privrednik i ekspert za energetsku efikasnost iz Njemačke zajedno sa članom Upravnog odbora kompanije "Endži" Štefanom Frišom sastali su se danas sa ministrom energetike i rudarstva Republike Srpske Petrom Đokićem i razgovarali o mogućnosti ulaganja u energetski sektor Srpske.

Kojadinović je nakon sastanka u Banjaluci rekao da Srpska ima ogroman energetski potencijal i zahvalio ministru Đokiću na saradnji.



-Veliko mi je zadovoljstvo jer na ovaj način mogu da privrednicima dobre volje, a koji su prevashodno moji prijatelji predstavim Republiku Srpsku koju uvijek promovišem u najvišim poslovnim krugovima Njemačke i Evrope-rekao je Kojadinović.

Đokić je istakao da je interesovanje ovih privrednika u oblasti obnovljive energije.

-Kojadinović i Friš žele da investiraju ali i partnerstvo sa našim kompanijama iz Srpske-rekao je Đokić.

On je predstavio i aktuelne projekte koji su trenutno u Srpskoj iz ovog sektora i mogućnosti koje stoje na raspolaganju za buduće vrijeme gdje bi se mogla uključiti zainteresovana kompanija "Endži".

Đokić je izrazio uvjerenje da će doći do novog susreta nakon što Štefan Friš upozna menadžment kompanije "Endži" o mogućnostima i spremnosti Republike Srpske i ministarstva energetike za buduću saradnju.

Tokom boravka u Banjaluci, Kojadinović i Friš prisustvovali su i posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj podržana inicijativa srpskog člana Predsjedništva BiH da NSRS odbaci zaključke Predsjedništva. A time, kako kaže, i neustavan i politički pokvaren napad na Republiku Srpsku.