Aid Hanušić imenovan za sudiju Vrhovnog suda Republike Srpske :: Semberija INFO ::

 

Aid Hanušić imenovan za sudiju Vrhovnog suda Republike Srpske


Фото: ИнфоБијељина

Izvor: bijeljina.com

Visoki sudski tužilački savjet BiH, na sjednici koja je održana 18. i 19. oktobra u Sarajevu imenovao je više nosilaca pravosudnih funkcija u Federaciji i Republici Srpskoj. 

Što se tiče Bijeljine, dosadašnji predsjednik Osnovnog suda u Bijeljini Aid Hanušić, koji je godinama uspješno obavljao funkciju predsjednika Osnovnog suda u Bijeljini i postizao najbolje radne rezultate na nivou cijele BiH,  imenovan je za sudiju Vrhovnog suda Republike Srpske, dok je Draženko Lugonja, sudija Okružnog privrednog suda u Bijeljini imenovan na poziciju sudije Okružnog suda u Bijeljini.

U obrazloženju najnovijih imenovanja  nosilaca pravosudnih funkcija, obrazloženo je da je u obzir uzeto stručno znanje, radno iskustvo i radni rezultati, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavljaju aktivnosti u okviru funkcija za koje se prijavljuju, od njihovog odnosa s radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristrasnosti i ugleda.