Nova kladioničarska prevara u Derventi: Ostao bez 10.050 evra :: Semberija INFO ::

 

Nova kladioničarska prevara u Derventi: Ostao bez 10.050 evra


Policiji iz Dervente jedno lice iz ovog grada prijavilo je da prevaren za oko 20.000 maraka.

"Lice je prijavilo da je preko jedne društvene mreže stupilo u kontakt sa jednim licem koje mu je ponudilo tzv. kladioničke dojave, što je oštećeno lice prihvatilo. Od 7. do 13. jula ove godine oštećeno lice je u više navrata uplaćivalo novac u ukupnom iznosu od 10.050 evra preko "Western Union-a" i "Moneygram-a"", naveli su iz Policijske uprave Doboj.

Dodali su da su prijavu dobili juče od oštećenog lica.

"Podsjećamo, Policijskoj stanici Derventa, 22. avgusta, prijavljeno je da je oštećeno lice preko jedne društvene mreže stupilo u kontakt sa jednim licem koje je ponudilo tzv. kladioničke dojave, te da je potrebno da mu se uplati novac preko "xBon-a" kako bi odigralo utakmice a po završetku istih novac je trebalo isplatiti oštećenom licu. Nakon što je oštećeno lice u dva navrata uplatilo novac u ukupnom iznosu od 3.380 KM, blokirano je na svim društvenim mrežama od strane prijavljenog lica", naveli su iz Policijske uprave Doboj.           

Apelovali su na sve građane da ne nasjedaju na ovakve vidove prevara te da postupaju krajnje oprezno u situacijama kada se od njih traži da uplate novac naročito od lica čiji im je identitet nepoznat, te da o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu.

(Nezavisne)