U Srpskoj pokrenuto online psihološko savjetovalište :: Semberija INFO ::

 

U Srpskoj pokrenuto online psihološko savjetovalište


Zbog važnosti mentalnog zdravlja i sve većih izazova današnjice Fondacija za porodicu u partnerskoj saradnji sa Društvom psihologa Republike Srpske je pokrenula online psihološko savjetovalište, saopšteno je iz danas iz pomenute Fondacije.

Savjetovalište je, kako se dodaje u saopštenju, dostupno na web adresi https://psychocare.live/home i nudi dvije vrste usluga i to psihološko savjetovanje i psihoterapiju koji se pružaju u formatu jedan na jedan ili u formi grupnih radionica. 

"Više od 20 stručnih psihologa sa svim potrebnim licencama, obrazovanjem i iskustvom nudi svoje usluge za podršku i prevazilaženje brojnih situacija bilo porodici kao zajednici bilo pojedinačnim njenim članovima, parovima, pojedincima", navodi se u saopštenju.

Svaki psiholog, dodaje se, nudi i besplatne sesije na sedmičnom nivou, a usluge se pružaju online i dostupne su svim starosnim dobima i svim građanima. 

"Osim usluga specifičnih za potrebe porodice poput sistemskog porodičnog savjetovanja, tretmana problema sa koncentracijom i učenjem, vršnjačkim nasiljem, podrške trudnicama, pedijatrijske psihologije koje provode posebno školovani psiholozi, na platformi su dostupne i druge specijalizovane usluge poput savjetovanje za djecu, adolescenate i tinejdžere, podrška onkološkim bolesnicima, kognitivno-bihevioralna terapija, ACT terapija, CFT terapija i drugo", navodi se u saopštenju.

Pojašnjava se da su, tehnologije koje su korišćene u izradi ove platforme usklađene sa najvišim standardima zaštite privatnosti koje postavlja regulativa Evropske unije te su anonimnost i privatnost garantovani. Zahvaljujući saradnji sa partnerima iz privrede, omogućili smo kartično plaćanje usluga sa najsigurnijim sistemom naplate". 

Zakazivanje potrebne usluge sa izabranim psihologom se vrši na jednostavan način, a kako bi olakšali upotrebu platforme pripremi su kratak video o tome kako se otvara besplatan nalog.
 
(Nezavisne)