Košarac: Nećemo dozvoliti urušavanje pozicije Republike Srpske :: Semberija INFO ::

 

Košarac: Nećemo dozvoliti urušavanje pozicije Republike Srpske


Фото - РТРС
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac izjavio je da rukovodstvo Republike Srpske i njeni predstavnici na zajedničkom nivou neće dozvoliti urušavanje pozicije Republike Srpske i njenih Ustavom i Dejtonom zagarantovanih prava.

Košarac je naglasio da je Srpska politički i ekonomski stabilna, zahvaljujući odgovornim politikama njenog rukovodstva.

- Očuvaćemo stabilnost i funkcionalnost Republike Srpske, njenu poziciju i ustavni kapacitet, bez obzira na ogromne pritiske dijela međunarodne zajednice. Svjedoci smo da se sa više sarajevskih adresa, udruženo sa zapadnim ambasadama, vodi negativna kapmapanja protiv predsjednika Milorada Dodika i Republike Srpske, pri čemu ne prezaju ni od najgnusnijih laži i neistina - rekao je Košarac, nakon sastanka sa rukovodstvom Republike Srpske u Banjaluci.

Dodao je da je od ključnog značaja da predstavnici Republike Srpske na svim nivoima vlasti nastave da provode politiku rukovodstva i institucija Srpske.

- Naša prednost je u našem zajedništvu, sabornosti i usaglašenom djelovanju. To je najbolji odgovor na sve napade zapadnih ambasada, političkog Sarajeva i raznih međunarodnih mešetara, čiji je cilj destabilizacija Srpske", poručio je Košarac.

Naglasio je da je obaveza svih izabranih i imenovanih zvaničnika da rade u interesu Republike Srpske u institucijama na nivou BiH.

Košarac je naveo da se Republika Srpska mora pitati u institucijama na zajedničkom nivou. Bez saglasnosti Republike Srpske, dodao je, institucije na nivou BiH ne mogu ništa odlučivati.

- Niko nas ne može zaustaviti u našim demokratskim naporima u borbi za interese Srpske. To neće postići nikakvim haustorskim podvalama, sarajevskim cinizmom, niti lažnim međunarodnim zvaničnicima - istakao je Košarac.

On je dodao da Republika Srpska podržava dogovor dva entiteta i tri konstitutivna naroda, uz dosljednu promjenu Dejtonskog sporazuma i poštovanje Ustava BiH.


RTRS