Obilježena 31 godina od formiranja "Vukova sa Drine" :: Semberija INFO ::

 

Obilježena 31 godina od formiranja "Vukova sa Drine"


Foto: RTRS
Parastosom i polaganjem vijenaca na spomenik poginulim borcima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, u Zvorniku je obilježena 31 godina od formiranja Podrinjskog odreda specijalnih snaga "Vukovi sa Drine", koja je od 1992. do 1995. izgubila 81 borca, dok je više od hiljadu ranjeno.

Vijence i cvijeće položile su porodice poginulih, predstavnici "Vukova sa Drine", Garde "Panteri" iz Bijeljine, te boračkih organizacija Zvornika, Osmaka i Šekovića i drugih organizacija proisteklih iz Odbrameno-otadžbinskog rata.

- Ova elitna, manevarska jedinica, čija je zona odgovornosti bila cijela Republika Srpska, izvodila je uglavnom ofanzivna borbena dejstva u kojima su oslobađane srpske teritorije - rekao je nekadašnji komandant Podrinjskog odreda specijalnih snaga "Vukovi sa Drine" pukovnik Milan Jolović, naglasivši da ova vrlo teška i izazovna vremena, treba još više da nas ujedine - da Republiku Srpsku, koju smo stvarali devedesetih godina i za koju smo gubili svoje živote, dijelove tijela i zdralje, i dalje snažnije čuvamo i razvijamo.

- Velika je odgovornost i na rukovdstvu i institucijama Republike Srpske da se sačuva Srpska koja je garancija opstanka i ostanka srpskog i drugih naroda koji žive i rade na ovom prostoru - istakao je Jolović.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović rekao je da naša obaveza da sačuvamo ono što su saborci i poginuli borci ostvarili tokom rata, a to možemo samo ako budemo jedinstveni.

Povodom obilježavanja godišnjice organizovana je i posjeta Spomen sobi.

(RTRS)