Tomić: Nikšić želi što bolju saradnju sa gradovima i opštinama u Srpskoj :: Semberija INFO ::

 

Tomić: Nikšić želi što bolju saradnju sa gradovima i opštinama u Srpskoj


Nikšić želi što bolju saradnju sa gradovima i opštinama u Srpskoj, poručio je potpredsjednik opštine Nikšić Zoran Tomić, gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a.

- Imamo dobre odnose sa Trebinjem, koji nam je i najbliža opština. Sjajna saradnja sa Istočnim Sarajevom, a evo sada i sa Banjalukom, gdje smo partneri na sajmu - istakao je Tomić. On je dodao da su velike mogućnosti saradnje na polju turizma, potom i kulture.

- Ove godine dobijamo prvo etno selo u opštini. Prvi put bili proške godine bili na sajmu u Banjaluci. Trud Nikšića je veliki da se što bolje pozicionira na turističkoj mapi Crne Gore, i sa te strane u Republici Srpskoj vidimo bratskog partnera - naglasio je Tomić. On se dotakao i predsjedničkih izbora koji su za devet dana u Crnoj Gori.

- Naša prognoza je da će Andrija Mandić proći u drugi krug, a postoji opcija i da Milo Đukanovićč ne prođe u drug krug - naglasio je Tomić i istakao da se dolaskom nove vlasti u Nikšić na izborima 2020. godine dosta se radi na na poboljšavanju standarda građana.