Kod Laktaša pronađen „mercedes“ vrijedan 200.000 evra ukraden u Zagrebu :: Semberija INFO ::

 

Kod Laktaša pronađen „mercedes“ vrijedan 200.000 evra ukraden u Zagrebu


Фото - МУП Српске
BANjALUKA - Policija Republike Srpske je u Boškovićima kod Laktaša, pronašla "mercedes" kabriolet, procijenjene vrijednosti veće od 200.000 evra, koji je ukraden na području Zagreba te uhapsila dva lica, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske.

Nezvanično, uhapšeni su Milan Ćoso i Aleksandar Marić.

U saopštenju se, uz inicijale osumnjičenih, navodi da su policijski službenici Uprave MUP-a za organizovani i teški kriminalitet i Policijske uprave Banjaluka sinoć oko 21.00 čas u mjestu Boškovići izvršili pretrese i, osim ukradenog mercedesa, privremeno oduzeli i vozilo BMW iks pet.

-Intenzivnom operativnom djelatnošću i međusobnom razmjenom releventnih saznanja policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, Federalne uprave policije, Granične policije BiH, MUP-a Hrvatske, te uz operativnu podršku Evropola, utvrđeno je kako je od nepoznatog lica lica ili više njih otuđeno vozilo, izbjegavanjem mjera granične kontrole prokrijumčareno iz Hrvatske u BiH, te da je od strane najmanje dva lica sakriveno na njima poznatoj lokaciji u mjestu Boškovići, grad Laktaši - precizira se u saopštenju iz MUP-a.

Pronađeni bijeli „mercedes“, ukraden je u periodu od 11. do 21. februara u Zagrebu, a Uprava za organizovani i teški kriminalitet je putem međunarodne operativne policijske saradnje zaprimila zahtjev MUP-a Hrvatske za preduzimanje aktivnosti na pronalsku ovog vozila.

-U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela teška krađa iz člana 226 stav 3 Krivičnog zakona Republike Srpske, a sve aktivnosti se preduzimaju pod nadzorom Okružnog javog tužilaštva u Banjaluci - ističe se u saopštenju.

„Mercedes-AMG GTR“ bijele boje, bez registarskih oznaka ukraden je u februaru iz garaže na Kožinčevom bregu na području Susedgrada (područje Zagreba), a razbojnik je odnio i nakit.

Ovaj „mercedes“  jedan je od ukupno 750 proizvedenih i vjerovatno jedini u Hrvatskoj. Tada je saopšteno da motivi nisu u potpunosti jasni s obzirom da ga je nemoguće prodati u komadu, a tako rijedak i skup automobil niko neće kupiti za dijelove, niti je moguće  ukloniti sve brojeve i kodove.

Vozilo je 2020. modelske godine (što znači da se proizvodi od kraja 2019.). U limitiranoj seriji proizveden je na osnovu „Coupea“ koji je od ranije bio na tržištu, a tada mu je, kao novom, cijena bila oko 180.000 evra plus PDV.


​Glas Srpske