Bore se protiv Srbije, ali priznaju: Vučić je strašna mašina :: Semberija INFO ::

 

Bore se protiv Srbije, ali priznaju: Vučić je strašna mašina


Generalna skupština UN u Njujorku usvojila je rezoluciju o Srebrenici sa samo 84 glasa "za", 19 država je bilo protiv, a uzdržano 68. 

Stalni predstavnik Sarajeva u UN, Zlatko Lagumdžija, priznao je za da se nikada u svom životu nije suočio sa protivnikom koji je uložio toliko energije i snage da smanji uticaj njegovog tima, glavnih sponzora, kosponzora i ostalih evroatlatnskih saveznika.

“Protiv sebe smo imali jednu strašnu mašinu, nisam video ništa ovako energično, moram da priznam”, rekao je Lagumdžija.

- Rezoluciju o Srebrenici su predložile Nemačka i Ruanda, a Hrvatska je jedna od 40-ak sponzora. Uprkos tome što se u rezoluciji ne spominje krivica nijednog naroda, Srbija i Republika Srpska, uz podršku Rusije, danima su žestoko lobirale protiv njenog izglasavanja. Rezoluciju su podržale 84 države, manje nego što se očekivalo i to ipak govori o diplomatskoj pobedi Srbije uz pomoć podrške. Videli smo brojne države latinoameričke i afričke države koje su se prepoznale u rečima srpskog predsednika kako 'moćne zapadne zemlje kroje međunarodnu politiku po svojim aršinima'. Zanimljivo je i da je Kina koja je poslovično suzdržana, danas ipak glasala protiv kao i Mađarska – preneli su mediji u Hrvatskoj.

Iako je usvojena rezolucija o Srebrenici, članovi diplomatske delegacije Srbije, sa Vučićem na čelu, pokazali kako se bori za Srbiju, jer zemlje sa više od dve trećine stanovništva u svetu nisu glasale za rezoluciju.


Izvor: Politika