Detalji istrage u Novom Sadu: Policija ispituje da li su mališani otrovani pesticidom :: Semberija INFO ::

 

Detalji istrage u Novom Sadu: Policija ispituje da li su mališani otrovani pesticidom


Izvor: Glas Srpske

NOVI SAD - Na adresi stanovanja bračnog para, koji je prekjuče izvršio samoubistvo skokom sa 17. sprata zgrade u Novom Sadu, pronađena su tijela dvoje dece, a u dvorištu je zatečena kesica otrova, odnosno fungicida, sredstva za zaštitu biljaka, pišu srpski mediji.

- Prazna kesica pronađena je u dvorištu kuće, a policija proverava da li postoji mogućnost da su deca otrovana upravo time. Tela su na obdukciju koja će utvrditi na koji način su mališani izgubili živote - kaže izvor Kurira i objašnjava da trovanje pesticidima, odnosno fungicidima, jako opasno kod ljudi i da stvara paralizu respiratornog centra usljed čega nastupa smrt.

- Kesica fungicida koja je nađena može da se nađe u slobodnoj prodaji i jeftina je. Obično se koristi za vinovu lozu. Otkud to u njihovom dvorištu utvrđuje istraga. U dvorištu kuće u kojoj je ova porodica stanovala ima i drveća i biljaka, pa se utvrđuje da li je to otrov kojim su deca ubijena ili je slučajnost da je sada tu pronađena ta prazna kesica - objašnjava izvor.

Žitelji Petrovaradina u Novom Sadu, gdje su nađena mrtva deca stara godinu i tri godine, kažu za Kurir da ovako nešto nisu mogli ni da sanjaju.

- Svi smo u čudu da se ovako nešto dogodilo... Bili su jako mirni i nekako ne možemo da verujemo da je neko spreman da ubije svoju decu. Kažu da su ih otrovali, dali im nešto u hranu i dečica su umrla. Čuli smo da je mlađe dete nađeno u krevecu, a starije u krevetu, nisu imali povrede, pa sve ukazuje na to da su otrovani - kažu žitelji.

Rođaka vlasnika kuće dodaje da je bračni par u kući živio dvije godine.