Predsednik Vučić obišao radove na izgradnji brze saobraćajnice „Osmeh Vojvodine” :: Semberija INFO ::

 

Predsednik Vučić obišao radove na izgradnji brze saobraćajnice „Osmeh Vojvodine”


Фото - Танјуг/Владимир Шпорчић
Izvor: Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom obilaska radova na izgradnji brze saobraćajnice „Osmeh Vojvodine”, od Bačkog Brega do Srpske Crnje u dužini od 185,5 kilometara, da će veliki broj mesta na toj trasi biti na mapi najboljih puteva u Srbiji.

- Ovo je jedna od stvari koja će da približi Sombor Novom Sadu i Beogradu i da ga približi i Mađarskoj. Naravno i mreži autoputeva u Rumuniji i da bude koridor i za Rumune i Mađare. To je za nas od ogromnog značaja - rekao je Vučić tokom obilaska radova. Naveo je da država ulaže velika sredstva u izgradnju „Osmeha Vojvodine” i time pokazuje koliko su nam važna sva ta mesta u Vojvodini kroz koju će proći brza saobraćajnica.

On je rekao da je reč o značajnoj investiciji i da u poslednjih nekoliko decenija nije građena takva u tom delu Srbije. Vučić je istakao da, kada prođe autoput ili brza saobraćajnica, onda dolaze i investitori.

- To je sve deo onoga što smo mi nazvali Ekspo 2027. Dakle, nije Ekspo samo vezan za Beograd već za celu zemlju - kaže predsednik.

Vučić je istakao da će zbog tog projekta i naše kompanije imati više posla, što je značajano kako bi se zadržali mladi u tim mestima. On je rekao da kada je reč o delu južnog Banata prvi put je uloženo u rekonstrukciju puta od Jarmenovaca i Janošika prema Plandištu.

- U srednjem Banatu sramota me da pogledam od Sečnja, da pogledam u Crnji deo puta kako izgledaju, to ćemo sad da menjamo i radimo. Moraćemo mnogo toga da uradimo u narednom periodu - rekao je Vučić.

Dodao je da se za Vojvodinu uvek mislilo da je najrazvijeniji deo Srbije, a da su zapravo u centralnoj Srbiji razvijeniji delovi od pojedinih delova Banata.

- Zato je ova saobraćajnica važna za ceo severni Banat. Kad izgradite autoput Beograd-Zrenjanin, to vam diže ceo južni banat.. Sve oko Zrenjanina će da procveta - rekao je on.

Istakao je da mora da se ulaže u Banat mnogo više, ali i u deo južnobačkog okrugam takođe i u zapadnobački okrug, delove severnobačkog i posebno u severnobanatski okrug.

- To su stvari prema kojima moramo da promenimo svoj odnos, lakše je i bolje nego ranije, ali ovo su svari koje moramo da napravimo i uradimo da budu mnogo bolje - rekao je on.

Dodao je da je potrebno još investirora, da budemo još bogatiji i da se dođe do cifre od 1.000 evra za prosečnu platu.

- Rekli smo do kraja mandata 1.400 evra i ostajemo pri tome - istakao je Vučić.