Dačić razgovarao sa generalnim direktorom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ujedinjenog Kraljevstva :: Semberija INFO ::

 

Dačić razgovarao sa generalnim direktorom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ujedinjenog Kraljevstva


Фото - Танјуг
Izvor: Tanjug / Politika

​Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas generalnog direktora u Ministarstvu unutrašnjih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Džulijana Brajtvajta.

Tokom susreta razgovarano je o bilateralnoj saradnji Republike Srbije i Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske i posebno o daljem intenziviranju političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Razmenjena su mišljenja o aktuelnim spoljnopolitičkim pitanjima, uključujući oblast suzbijanja iregularnih migracija, kao i o potencijalima dalje saradnje dve zemlje u borbi protiv organizovanog kriminala.

Britanski sagovornik je zahvalio na preduzetim koracima Republike Srbije u praćenju migracionih kretanja i preduzimanju mera u cilju smanjenja rizika od iregularnih migracija u Evropi, prenosi Tanjug.