Trojica Albanaca pretukla dvadesetogodišnjeg Srbina iz Gračanice :: Semberija INFO ::

 

Trojica Albanaca pretukla dvadesetogodišnjeg Srbina iz Gračanice


Trojica Albanaca napala su i pretukla dvadesetogodišnjeg Strahinju Petrovića iz Gračanice. Napad na srpskog mladića, kako javlja RTS, dogodio se sinoć oko 19 časova na putu za obližnje selo Dobrotin.

Petrovića je, kako je rekao za javni servis, u vožnji pretekao crni BMV karavan i blokirao mu put. Kaže da nije upamtio punu registarsku oznaku automobila, ali da je video tablice sa početnim brojem 01, što ukazuje da je vlasnik automobila iz prištinskog okruga.

„Napadači su bili jedan stariji čovek do 40 godina i on je vozio automobil, druga dvojica su imala do 20 godina. Krenuo je prema meni, vikao je, ja sam ga pitao koji je problem. On me je iz sve snage šakom udario po glavi. Kada sam došao sebi video sam da su tu još dvojica i da su i oni hteli da me udaraju što više", ispričao je Petrović.

Kada se pribrao i uspeo da dođe svesti, video je dve devojke koje su se ubeđivale sa napadačima i odvukle ih u automobil, koji se potom udaljio sa mesta događaja.

Strahinji je u pomoć pritekao Srbin iz Dobrotina koji je o čitavom slučaju obavestio policiju. Ukazana mu je pomoć na Odeljenju hirurgije u Gračanici odakle je prebačen u Kosovsku Mitrovicu.

Mladić tvrdi da nikada nije imao nikakvih problema sa Albancima, da izbegava konflikte i da je razlog napada na njega mogao da bude jedino to što vozi automobil sa kragujevačkim tablicama.

Napad je prijavio policiji,  ali ističe ne veruje da će napadači biti otkriveni i kažnjeni.

Petrović sa dvojicom mlađe braće živi u Gračanici i kako RTS prenosi, u  tragičnoj nesreći su izgubili roditelje, a o njima se stara stric.


Politika