Vučić o organizaciji „Ekspo 2027”: Očekivao sam da ćemo biti drugi, sada verujem da ćemo biti najbolji domaćini :: Semberija INFO ::

 

Vučić o organizaciji „Ekspo 2027”: Očekivao sam da ćemo biti drugi, sada verujem da ćemo biti najbolji domaćini


Фото - Танјуг
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije očekivao da će Srbija biti izabrana za domaćina renomirane međunarodne izložbe „Ekspo 2027”, ali da veruje da će biti najbolji domaćin velikog globalnog događaja.

„Bio sam iznenađen jer sam, da budem iskren, očekivao da budemo na drugom mestu. Ovo je bila velika pobeda i velika radost. Nadam se i verujem da ćemo uspeti da budemo najbolji mogući domaćini i da ostavimo utisak na ceo svet. Izgradnjom objekata, organizacijom i gostoprimstvom”, rekao je Vučić u intervjuu za „Pavlović tudej”.

Na organizaciji Međunarodne izložbe „Ekspo 2027” Srbiji je čestitao američki državni sekretar Entoni Blinken, a predsednik Vučić izrazio je uverenje da će u naredne četiri godine zemlja biti izgrađena i unapređena u skladu sa demokratskim principima, poštujući prava svih manjina u zemlji.

„Verujem da ćemo uspeti da izgradimo i unapredimo našu zemlju u naredne četiri godine, tek toliko da budemo ponosni na svoja dostignuća u raznim oblastima pred celim svetom”, poručio je predsednik Srbije.

Međunarodna specijalizovana izložba „Ekspo 2027” sa temom „Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve” biće organizovana u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine.

Vučić je takođe naveo da bi mu bila velika čast kada bi ponovo ugostio u Srbiji američkog predsednika Džozefa Bajdena.

„Ugostio sam predsednika Bajdena 2016. dok sam bio premijer i ostavio je veoma dobar utisak na mene. Reč je o izuzetno dobro pripremljenoj ličnosti. Ne verujem da ću ponovo imati tu priliku, ali bila bi mi velika čast i voleo bih da ga ugostim u Beogradu i Srbiji”, naveo je Vučić.

Govoreći o budućnosti srpsko-američkih odnosa, Vučić je istakao ulogu srpskih iseljenika u jačanju veza između dve zemlje, prenosi Tanjug.

On je ocenio da je globalizacija vremenske i prostorne razlike učinila beznačajnim i istakao značaj ovih veza sa dijasporom.

„Globalizacija je proces koji apsolutno dominira. Stoga su ove veze sa dijasporom danas, čak i ako država ništa ne uradi, mnogo jače, mnogo važnije i mnogo značajnije nego što su ikada bile”, rekao je on.

Vučić je istakao da je zahvalan svakom građaninu Srbije koji je i američki državljanin ili državljanin SAD srpskog porekla, koji voli Srbiju.

„Danas svaka pozitivna reč nosi veliki značaj, zaključio je Vučić.


POLITIKA