Milatović: Nema važnijeg datuma za Crnu Goru od 13. jula :: Semberija INFO ::

 

Milatović: Nema važnijeg datuma za Crnu Goru od 13. jula



Za Crnu Goru ne postoji važniji datum od 13. jula, jer je njime zaokružena vrijednosna vertikala Crne Gore, poručio je na prijemu povodom Dana državnosti predsjednik Crne Gore Jakov Milatović i dodao da je Crna Gora simbol istrajnosti, čiji je svaki pedalj slobode skupo plaćan "životima njenih najboljih sinova i kćeri".

Prijemu održanom u predsjedničkoj rezidenciji na Cetinju prisustvovali su predstavnici političkog, naučnog, kulturnog, privrednog i sportskog života Crne Gore, građanski aktivisti, raniji najviši državni funkcioneri, kao i predstavnici diplomatskog kora i visoki zvaničnici međunarodnih organizacija i institucija, prenosi RTCG.

- Vijekovi borbe za opstanak učinili su ovu zemlju simbolom istrajnosti, svaki pedalj je plaćan života. Luča nepokornosti nikad nije ugašena na ovom našem kršu. Kao predsjednik Crne Gore radujem se što smo danas ovdje i što bez obzira na naciju i vjeru šaljemo poruku da je slobodna i antifašistička Crna Gora naš najveći ideal - poručio je Milatović.

Milatovićeva supruga i prva dama Crne Gore Milena Milatović je u svom obraćanju istakla da je potrebno dati omaž "svim ženama u Crnoj Gori čija su postignuća i žrtve ugrađeni u temelje naše zemlje"'.
- Moramo zajedničkim snagama učiniti sve što možemo da iskorenimo svaki vid nasilja, uključujući i rodno-zasnovano, koje, nažalost, u nekim slučajevima ima tragičan ishod - poručila je ona.


Tanjug