Počeo jubilarni 20. Beer Fest :: Semberija INFO ::

 

Počeo jubilarni 20. Beer Fest


BEOGRAD– Jubilarni, 20. Beer Fest otvoren je sinoć na beogradskom Ušću nastupom regionalnih i domaćih rok bendova “Bombaj štampa”, “Partibrejkers” i "Van Gog" na Glavnoj bini.


Manifestacija u organizaciji kuće “ Skymusic ” je bila planirana još 15. juna, ali je zbog obilnih kiša i nevremena, odložena za dva dana, tako da je tek danas otvorena fešta.

Programi od 15. i 16. juna su pomjereni za ponedjeljak i utorak, 19. i 20. jun, sa izmijenjenim rasporedom muzičara, jer popularni britanski bend “ Morcheeba ” nije mogao da ostane dalje u Srbiji zbog zgusnute svjetske turneje. 

Frontmen "Bombaj štampe" Đuro prošetao je publiku Ber Festa kroz hitove sa tri studijska albuma -  “Bombaj štampa” (1987), “Ja mnogo bolje letim sam” (1990), “Neka Đ odmah dole CJ” (2010).

Nakon njih je uslijedio antologijski rok bend “Partibrejkers” na čelu sa Zoranom Kostićem Canetom.

Publika je kasnije na Glavnoj bini gledala popularni rokerski sastav “Van Gog” koji vodi Zvonimir Đukić Đule i nastup alternativne grupe “Repetitor”. 

Na bini "Riff Stage " gostovale su alternativne grupe - “Beli bagremi”, “Sanitarium - Bunt pobjednik 2022, "Recover", "Snakes Sharks & Planes", "Rainmaker" , "Keni Nije Mrtav", "Nafta", "Andrejin krst" (Serbia creates music). 

Ipak, Britanska grupa „Incognito“ obeležila je prvo veče muzičkog festivala, pred velikim brojem publike koja je pevala uglas njihove hitove. 

Čest gost Srbije „Incognito“, osnovan u Londonu 1979. godine, nastupio je sinoć na glavnoj bini, nakon regionalnih i domaćih rok bendova, a publici su pružili uvid u sasvim drugi žanr – "asid džez“.

Koncert su započeli numerom Parisenne Girl”, set lista im je činila naslove “ When The Sun Comes Down”, “ A Shade of Blue”, i posebno su oduševili prepuno Ušće sa velikim hitom - baladom “ Still a Friend of Mine” da bi koncert završili oko jedan sat poslije ponoći.


Tanjug / Glas Srpske