Još jedno hapšenje i napad na Srbe na KiM, Vučić se obraća javnosti u 10 časova :: Semberija INFO ::

 

Još jedno hapšenje i napad na Srbe na KiM, Vučić se obraća javnosti u 10 časova


Фото - Танјуг
Brata i sestru, K. R. (15) i D. R. (17), pripadnici takozvanih specijalnih jedinica kosovske policije Rosu pretukli su sinoć u Žitkovcu kraj Zvečana, saopštila je Kancelarija za KiM. Juče je na sjeveru Kosova i Metohije uhapšen Dalibor Spasić, osumnjičen za napade na novinare.

Priština i dalje blokira prolaz vozila sa srpskim registracijama preko administrativnih punktova. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti u 10 časova.

Kako Kancelarija za Kosovo i Metohiju navodi, brata i sestru sinoć su pripadnici Rosu jedinica prisilno zaustavili dok su vozili kvad, maltretirali ih, gurali, a potom i fizički na njih nasrnuli.

Doktor Boban Mitrović iz KBC Kosovska Mitrovica rekao je da su oni stabilno, ali da su pod teškim psihičkim stresom.

- Dječak je dobio više udaraca u predjelu glave i udarac nogom u predjelu slabina, dok je sestra, koja je bila suvozač, brutalno skinuta sa motora, vučena po zemlji i pri tome zadobila kontuzione povrede desnog ramena - rekao je Mitrović.

Na Jarinju je juče uhapšen Dalibor Spasić, osumnjičen za napade na novinare, objavio je ministar unutrašnjih poslova u Prištini Đeljalj Svečlja.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je u petak u Sjevernoj Mitrovici bilo opsadno stanje, da su kosovski specijalci maltretirali građane i pokušali da uhapse Srbe.

U petak je u Leposaviću uhapšen Nemanja Vlašković. Branilac uhapšenog Vlaškovića, advokat Predrag Miljković, izjavio je da njegov branjenik nije napadao novinare 29. maja u Leposaviću, ističući da posjeduje dokaz za to.

Priština i dalje blokira prolaz vozila sa srpskim registracijama preko administrativnih punktova

Stejt department ponovo je pozvao Vučića i Vladu Srbije da odmah i bezuslovno oslobode trojicu kosovskih policajaca koji su privedeni 14. juna.


RTS / RTRS