Na protestu „Srbija protiv nasilja” pozvali na ubistvo predsednika Srbije :: Semberija INFO ::

 

Na protestu „Srbija protiv nasilja” pozvali na ubistvo predsednika Srbije


Фото - Танјуг
​Poslanici grupa Ujedinjeni, Narodna stranka, Zeleno-levi klub, Moramo-Zajedno i Demokratske stranke održali su proteste ispred Skupštine Srbije nakon što je prošla trodnevna žalost u Srbiji proglašena zbog dva masakra koja su se dogodila u samo dva dana u kojima je živote izgubilo sedamnaest ljudi.

Proteste su predvodili čelnici Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i Marinika Tepić, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, predsednik pokreta SRCE Zdravko Ponoš, narodni poslanici Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd i Aleksandar Jovanović Ćuta, Srđan Milivojević, Đorđe Miketić, Janko Veselinović, Rada Trajković, glavni i odgovorni urednik magazina „Tabloid” Milovan Brkić, urednik portala „Srbin info” Dejan Petar Zlatanović, Pjotr Nikitin iz proukrajinske organizacije „Čini dobro” i druge javne ličnosti koje su podržale i pozivale na protest.

Politički lideri stranaka išli su na čelu kolone koja se kretala od skupštine i nosili natpis „Srbija protiv nasilja”.

Predstavnici vlasti ocenili su proteste kao političku zloupotrebu tragedija koje su zadesile Srbiju, a deo opozicije koji predvode Dveri, Zavetnici, Novi DSS i POKS odbili su da uzmu učešće u protestima ocenjujući da nije trenutak za okupljanje na ulici i optužujući kolege iz opozicije za, kako kažu, prikupljanje jeftinih političkih poena.

Prosvetni radnici su takođe odbili poziv da se priključe ovim protestima.

Slab odziv građana u gradovima širom Srbije

Prema snimcima iz vazduha i prvim procenama u Beogradu se okupilo nešto više od dve hiljade ljudi.

Protesti su se održali i u drugim gradovima u Srbiji, a kako saznajemo pozivi dela opozicije naišli su na mali odziv građana. Proteste u Novom Sadu predvodio je Bojan Pajtić, a okupilo se nekoliko desetina građana. U Nišu je bilo oko 80 ljudi, u Boru 30, Kragujevcu 140, u Jagodini sedmoro, u Kraljevu 160 građana, u Čačku 210 prisutnih.

Protest u Kruševcu predvodili su aktivisti iz Udruženja građana „Fakiri sa juga”, a prisutno je 80 osoba. U Valjevu se okupilo oko 40 ljudi.

Poziv na ubistvo predsednika Srbije

Tokom protesta pod nazivom „Srbija protiv nasilja” mogli su se čuti i pozivi nas ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

​Glavni i odgovorni urednik magazina “Tabloid” Milovan Brkić rekao je da će mladi morati puškama da rešavaju sudbinu Srbije.

Protest opozicije u Beogradu završen je nešto pre 20 časova, a saobraćaj u centru grada je normalizovan.


Politika