Vučić-Erdogan: Najvažnije održati mir na zapadnom Balkanu :: Semberija INFO ::

 

Vučić-Erdogan: Najvažnije održati mir na zapadnom Balkanu


Predsjednici Srbije Aleksandar Vučić i Turske Redžep Tajip Erdogan saglasili su se da je najvažnije održati mir na zapadnom Balkanu i poručili da će radeći na jačanju srpsko-turskih odnosa, davati i snažan doprinos regionalnoj stabilnosti.

Vučić je danas razgovarao telefonom sa Erdoganom i upoznao ga o stavovima zvaničnog Beograda uoči nastavka dijaloga sa Prištinom.

Dvojica predsjednika su razgovarali i o aktuelnim globalnim pitanjima, a Vučić je, povodom rođendana, Erdoganu poželio dobro zdravlje i snagu da vodi zemlju kroz izazove sa kojima se suočava u ovom teškom trenutku, saopšteno je iz pres službe predsjednika Srbije, prenosi Atv.

Predsjednik Srbije je još jednom izrazio iskreno žaljenje zbog velikog broja žrtava razornih zemljotresa i ponovio spremnost svoje zemlje da pomogne u otklanjanju posljedica prirodne katastrofe, koja je pogodila Tursku.

Erdogan je zahvalio Vučiću za požrtvovanost spasilačkih timova iz Srbije, koji su učestvovali u pružanju pomoći stanovnicima pogođenih gradova u Turskoj i za drugu podršku, navedeno je u saopštenju.


​Glas Srpske