Učenici vraćeni s ekskurzije u Neumu: Otrovali se hranom :: Semberija INFO ::

 

Učenici vraćeni s ekskurzije u Neumu: Otrovali se hranom


Više učenika devetog razreda OŠ "Osman Nuri Hadžić" iz Sarajeva otrovalo se hranom na ekskurziji u hotelu u Neumu, tvrde roditelji, javljaju sarajevski mediji.

Majka jedne djevojčice se obratila portalu "Avaza" navodeći kako ovo nije prvi slučaj trovanja hranom u hotelu, te kako se sličan scenarij dogodio i jednoj školi iz Vareša u maju ove godine.

Vratili se kućama

Istakla je kako su djeca za ručak jela piletinu, te kako je nekoliko djece prebačeno u Hitnu pomoć u Neumu, gdje su im kazali da je u pitanju virus, braneći lokalni hotel.

"Putovanje je skraćeno, umjesto da obiđu još Kravice, Mostar, Blagaj i Počitelj, djeca su primorana da se vrate kućama. Roditelji djece koja su bila u kritičnom stanju su u toku noći došli po svoju djecu. Mi cijelu noć nismo spavali, mojoj kćerki su se posljednjoj pojavili simptomi i trenutno je jako loše, razrednica je takođe loše, ali se borila lavovski za našu djecu", istakla je majka djevojčice.

Inspekcija u hotelu

Roditelji su se obratili Ministarstvu zdravstva HNK koji su obećali poslati inspekciju u hotel u kojem su učenici odsjeli.

Djeca su trenutno na povratku za Sarajevo, a kako je rekla majka djevojčice, ona će svoju kćerku odmah po dolasku odvesti na Infektivnu kliniku u Sarajevu.

Za kraj je istakla kako će uraditi sve da se navedeni hotel izbaci iz ponude za ekskurzije.

(Nezavisne)