Sud BiH potvrdio optužnicu protiv Dodika i Lukića :: Semberija INFO ::

 

Sud BiH potvrdio optužnicu protiv Dodika i Lukića


SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu Tužilaštva BiH protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića, prenose sarajevski mediji.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Dodika i Lukića 11. avgusta i poslalo Sudu BiH na potvrđivanje, a Sud je 18. avgusta vratio Tužilaštvu na doradu.

Nakon što je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu, predsjednik Srpske je podnio krivičnu prijavu protiv tužioca Nedima Ćosića.

Tužilaštvo BiH podiglo je 11. avgusta optužnicu protiv Dodika i Lukića „zbog nepoštovanja odluka visokog predstavnika“, ali ju je Sud BiH vratio na uređenje i dopunu jer, kako je navedeno, tri tužioca uopšte nisu detaljno opisala koje krivično djelo su počinili Dodik i direktor "Službenog glasnika Srpske".

Sud BiH vratio je na doradu Tužilaštvu BiH optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Srpske Miloša Lukića na dopunu i doradu jer je puna manjkavosti, u smislu člana odredbe zakona 227.stav 1 c) Zakona o krivičnom postupku BiH.


Glas Srpske