Sa mitinga "Srpska te zove" jasno poručeno - Nećemo dozvoliti da ponizite stradalnički narod! :: Semberija INFO ::

 

Sa mitinga "Srpska te zove" jasno poručeno - Nećemo dozvoliti da ponizite stradalnički narod!


Фото - РТРС
Izvor: RTRS

Srpski narod nije genocidan - Republiku Srpsku niko neće i ne smije poniziti i srpski narod ne da Republiku Srpsku, poručeno je sa velikog narodnog mitinga " Srpska te zove", održanog na Trgu Krajine u Banjaluci.

Ovaj skup odgovor je na rezoluciju o Srebrenici o kojoj će se raspravljati u maju u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. Iz MUP-a Srpske je saopšteno da je na skupu '' Srpska te zove '' bilo prisutno blizu 50 hiljada građana iz cijele Srpske, ali i Srbije i da je skup protekao mirno, bez ijednog incidenta.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na mitingu "Srpska te zove", rekao je da srpski narod ne može da živi u istoj zemlji s onima koji pokušavaju da ga proglase genocidnim.

Istakao je da zločine nad tri i po hiljade Srba sa područja srebreničke regije niko osim srpskog naroda ne spominje i ne primjećuje i da su to zločini bez kazne, dok istovremeno pokušavaju da ih proglase genocidnim narodom. Predsjednik Srpske pozvao je Bošnjake da, ako hoće zajednički život u BiH, povuku rezoluciju o Srebrenici.

Dodik je poručio da Republika Srpska nije inat već sloboda, za koju su proliveni ogromni potoci krvi predaka, koje nema pravo da izda. Srpska ima nemjerljiv broj prijatelja u svijetu koji, naglasio je Dodik, razumiju situaciju u kojoj se nalazi srpski narod.

Svjetski moćnici mogu da nam oduzmu sve, ali ne mogu dvije stvari, a to su ponos i sjećanje na naše najmilije, poručio je iz Banjaluke Brano Vučetić iz Bjelovca kod Bratunca, kojem je tokom rata za tri mjeseca pobijena kompletna porodica. U svom obraćanju, za koje je rekao da nije govor nego krik iz dubine duše, koja tri denecije vapi za pravdom, Vučetić je naglasio da moćnici mogu da usvoje šta god žele, ali time ne mogu da ponize srpski narod.

Sveta obaveza je očuvanje sjećanje na srpsko stradanje, poručio je u obraćanju predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.

Kako je sve proteklo na velikom mitingu "Srpska te zove" pogledajte OVDJE.