PDP donio odluku: Stanivuković kandidat za gradonačelnika Banjaluke! :: Semberija INFO ::

 

PDP donio odluku: Stanivuković kandidat za gradonačelnika Banjaluke!


Foto: СрпскаИнфо/Синиша Пашалић

Izvor: Glas Srpske / O. Tešić

Draško Stanivuković, aktuelni gradonačelnik Banjaluke, biće kandidat PDP-a za istu funkciju i na ovogodišnjim lokalnim izborima, koji će se održati u prvoj nedjelji oktobra.

Odlučeno je tako nakon dvodnevnih sastanka, prvo radne grupe koju čine najviši funkcioneri banjalučkog PDP-a, a potom i Predsjedništva te stranke koje je danas donijelo odluku te pružilo priliku prvom čovjeku najvećeg grada u Srpskoj da se bori za drugi mandat.

Tako smo dobili epilog višemjesečnih unutarstranačkih trzavica, u kojoj se druga po snazi opoziciona partija u Srpskoj podijelila na dva dijela. Jedan su predvodili Stanivuković i lider PDP-a Branislav Borenović, koji su na kraju izašli kao pobjednici, a koji su insistirali na kandidaturi aktuelnog gradonačelnika, a drugu potpredsjednici stranke Igor Crnadak i Milko Grmuša koji su se istoj protivili.

Kako saznaje Glas Srpske, radna grupa, koja broji šest članova, juče nije donijela odluku. Imajući u vidu da je omjer u startu bio 2:2, a da počasni predsjednik partije Mladen Ivanić nema pravo glasa, odluku je trebala donijeti Mira Pekić, poslanik u Parlamentu BiH, međutim ona nije uspjela "prelomiti", pa je Stanivuković bio izbor Predsjedništva.

Imajući u vidu da je Stanivuković PDP-ov izbor, sada je i više nego izvjesno da će Banjalučani na glasačkim listićima imati najmanje tri kandidata. Pored aktuelnog gradonačelnika, kandidati će biti i doktor Nikola Šobot, ispred SNSD-a, te Jelena Trivić, ispred Narodnog fronta, stranke čiji je lider.

Ukoliko se opozicija ne dogovori oko jednog imena, otvorenu mogućnost za vlastite kandidate ostavili su SDS te lista Za pravdu i red Nebojše Vukanovića. U nekoliko navrata kandidate su spominjali i SDP te Demos.