Počela izgradnja trase magistralnog puta Gacko-Foča: Početak izgradnje ozvaničili Nedeljko Čubrilović i Milan Dakić :: Semberija INFO ::

 

Počela izgradnja trase magistralnog puta Gacko-Foča: Početak izgradnje ozvaničili Nedeljko Čubrilović i Milan Dakić


Na Tjentištu je danas počela izgradnja trase magistralnog puta Gacko-Foča, poddionica Tjentište-Brod na Drini i mosta preko ove rijeke, koji će omogućiti bolju vezu Hercegovine sa ostatkom Republike Srpske i veće iskorišćavanje turističkih kapaciteta.

Početak izgradnje su ozvaničili mnistar saobraćaja i veza Srpske Nedeljko Čubrilović i vršilac dužnosti direktora “Puteva Republike Srpske” Milan Dakić.
 
 Dakić je najavio  da će ovo preduzeće u narednom periodu na području Hercegovine biti veliki investitor kada je riječ o infrastrukturnim projektima.


 
“Danas pokrećemo veliki projekat vrijednosti 36 miliona KM iz sredstava Vlade Republike Srpske i ‘Puteva’. Ugovor je potpisan sa preduzećem ‘Mrkonjić putevi’ na tri godine, ali smo ubijeđeni da će biti završeno i prije”, rekao je Dakić novinarima na Tjentištu gdje je počela izgradnja trase magistralnog puta Gacko-Foča.

On je istakao da je ovaj putni pravac izuzetno važan za Gacko i Foču, ali i povezivanje sa Crnom Gorom i Srbijom.

“Na ovom području u protekle tri godine `Putevi` ulažu značajna vlastita finansijska sredstva, kao i Vlada Srpske. Tu su i sredstva u iznosu od 12 miliona KM gdje grupacija `Fortis` radi dio puta od Foče ka Šćepan Polju. Pregovaramo sa tom firmom da završi i dva velika klizišta”, rekao je Dakić.

On je dodao da projekat rekonstrukcije magistralnog puta Foča-Šćepan Polje biti nastavljen sa kineskom kompanijom CRBC sa kojima je prije nekoliko dana potpisan memorandum.

Buduća saobraćajnica, koja će put Foča-Šćepan Polje spojiti sa Tjentištem, biće duga 11 kilometara i omogućiće da se od Foče do Tjentišta putuje 15 do 20 minuta.

Na petom kilometru dionice gradiće se i most preko rijeke Sutjeske dužine 98 metara.

(Demos.rs)