Saopštenje za javnost Garde Panteri :: Semberija INFO ::

 

Saopštenje za javnost Garde Panteri



 
Teško smo razočarani činjenicom da zbog nedostatka argumenta za političku borbu Radoslav Dončić, Nebojša Vukanović i njima slični koriste borce i boračku problematiku za prikupljanje jevtinih političkih poena. Ima nas koji nemamo plitku pamet i sjećamo se da kad su bili na vlasti iz SDS-a i PDP-a, one stranke iz kojih su nastali Vukanović i Dončić borcima nisu davali ništa.

Isto tako nećemo reći da ova vlast čini dovoljno za borce, ali sigurno čini mnogo više od onih političkih opcija Radoslava Dončića i Nebojše Vuktanovića. Sramotno da ljudi poput Vukanovića koji je u mirnodopskim uslovima utekao da ne bi služio vojsku, te Dončića  koji je manipulisao svojim boračkim stažom, pričaju bilo šta o borcima. Borci nisu igračaka da bi se bilo ko igrao sa njima. Sjetimo se protesta na Kostrešu, mitinga na Trgu Krajine i pred Skupštinom Republike Srpske kako se tada manipulisalo borcima. Dobro plaćeni Vukanović i Dončić su dugi niz godina na budžetu, primaju dobre plate i nije im iskreno stalo do boljeg položaja boraca.

Borci stvaraoci Republike Srpske su najčasniji dio ovog društva koje treba poštovati, a ne manipulisati sa njima, a koliko ste vi poštovali borce govore izdvajanja za borce za vrijeme mandata premijera Mladena Ivanića, Dragana Mikerevića i Pere Vukejlovića'', navedeno je u saopštenju za javnost Informativne službe Garde Panteri koje je dostavljeno medijima.