Velika policijska akcija u Beogradu: Priveden Novica Antić, objavljeni detalji :: Semberija INFO ::

 

Velika policijska akcija u Beogradu: Priveden Novica Antić, objavljeni detalji


- U velikoj akciji pripadnika Uprave kriminalističke policije (UKP) priveden je vrh Vojnog sindikata Srbije (VSS), prenosi Kurir.

Kako saznaju, privedeni su Novica Antić, predsjednik Vojnog sindikata, i njegova dva saradnika.

Dana 27. februara 2024.godine po nalogu VJT, POSK Novi Sad, a sa poreskom policijom Novi Sad, određeno je zadržavanje do 48 sati za sljedeća lica: Novica Antić (predsjednik VSS), Duško Tolmac (zamjenik predsjednika VSS) i Predrag Jevtic (generalni sekretar VSS), prenosi Informer.rs.

Dodaju da je Antiću odreženo zadržavanje zbog krivičnog djela pronevjera “jer je donio odluke kojim se Predragu Jevticu isplaćuje 3,5 miliona dinara neosnovano”.

“Takodje, preuzimao je telefone i tehniku sindikata i dalje prodavao čime je oštetio sindikat za preko 1,5 miliona, kao i što je Dušku Tolmacu isplaćeno oko 700.000 dinara na ime pozajmica suprotno aktima sindikata”, prenosi Informer.

Tolmac je zadržan zbog sumnje da je izvršio krivično djelo pronevjera jer je Novici Anticu suprotno aktima sondikata pribavio korist od 6,2 miliona dinara, a Jevtić zbog sumnje da je mobilne telefone i opremu sindikata koja je dobijena preko operatera dalje prodavao i na tak način pribavio protovptavnu imovinsku korist preko 1,5 miliona dinara, prenosi Informer.
 
(Nezavisne)