Nešković na forumu Zelenog kluba BiH i Crne Gore: Stop eksploataciji litijuma na Majevici ali i u cijeloj BiH! :: Semberija INFO ::

 

Nešković na forumu Zelenog kluba BiH i Crne Gore: Stop eksploataciji litijuma na Majevici ali i u cijeloj BiH!



 Želimir Nešković, potpredsjednik Srpske demokratske stranke i srpski delegat u Domu naroda BiH učestvuje na zajedničkom forumu u organizaciji Crne Gore i BiH u Budvi pod nazivom ’’Kako proces dekarbonizacije oblikuje našu budućnost’’.
 
Pored toga, događaj će okupiti poslanike i poslanice parlamenata Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koji će potpisati Sporazum o saradnji Zelene poslaničke grupe Crne Gore i Zelenog kluba Bosne i Hercegovine.
 
Ovim dokumentom, poslanici i poslanice će se obavezati na saradnju po različitim pitanjima vezanim za aktivnosti koje se tiču Zelene agende za Zapadni Balkan, klimatskih promjena i zaštite životne sredine, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i urbane mobilnosti, kao i mnogim drugim vidovima zajedničkog djelovanja.


 
“Stav koji pokušavam nametnuti kao stav Zelenog kluba iz Bosne i Hercegovine je stroga zabrana eksploatacije litijuma, ne samo na Majevici već i u cijeloj Bosni i Hercegovini kao i sprečavanje eksploatacije ruda svih teških metala u cijeloj zemlji”, poručio je Nešković i dodao:
 
“U politikama Zelenog kluba stavljam akcenat na politike zaštite životne sredine a prije svega zaštiti od eksploatacije ruda teških metala u Republici Srpskoj ali i u cijeloj Bosni i Hercegovini”.
 
Forum je značajan kako zbog okupljanja poslanika i potpisivanja navedenih dokumenata, tako i zbog predavanja i panel diskusija koje su uključene u događaj, a tiču se teme foruma.
 
 
SDS - Sektor za politiku i medije