Možemo li očekivati skoro pojeftinjenje "polovnjaka" :: Semberija INFO ::

 

Možemo li očekivati skoro pojeftinjenje "polovnjaka"


FOTO: Ilustracija
Od kada su cijene "polovnjaka" otišle u nebo, s vremena na vrijeme u javnosti izlaze informacije o datumu kada će cifre krenuti da opadaju. Koliko je istine u njima?

Nema naznaka da će se cijene polovnih automobila uskoro mijenjati, odnosno da će biti niže, rekao je za ATV Slavko Gašparević, rukovodilac auto-salona "Kramar" Banjaluka.

Pojavile su se neke informacije da su polovna vozila pojeftinila krajem prošle godine, ali statistika govori svoje, istakao je on.

„Kada pojedino vozilo pojeftini u Njemačkoj 100 ili 200 evra, statistički jeste pojeftinilo, ali dok dođe do nas neće se bitno mijenjati krajnja cijena“, rekao je Gašparević.

Kako je rekao, cijene novih vozila su povećane, pa samim tim ne može doći ni do pojeftinjenja polovnih.

Što se tiče kupovine polovnog vozila, prva preporuka prilikom polovnog automobila je da se auto provjeri po broju šasije. 

„Živimo u digitalnom vremenu gdje se po broju šasije može jako puno informacija dobiti o automobilu koje je uvezeno iz Evropske unije, od toga kako je održavano, da li je učestvovalo u udesu, do bitnih podataka se može doći“, rekao je Gašparević.

Prilikom odabira automobila dođite na prodajno mjesto sa stručnim licem koja se bolje razumije ili eventualno odvesti automobil u auto-servis da se auto detaljno pregleda.

Kako kaže Gašparević, kupci najčešće traže dobar automobil po što jeftinoj cijeni, a interesuje ih servisna istorija i odakle je vozilo došlo.

„Kilometraža jeste bitna, ali isto tako je bitno da znate odakle je vozilo, njegovu istoriju i kako je održavano“, rekao je Gašparević i dodao da treba imati i dosta sreće prilikom vozila.

(Atv)