O čemu su Krišto i Vučić razgovarali u Davosu :: Semberija INFO ::

 

O čemu su Krišto i Vučić razgovarali u Davosu


Foto: Tanjug
Borjana Krišto, predsjedavajuća Savjeta ministara BiH, sastala se u švajcarskom Davosu sa Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, prilikom čega su razgovarali o unapređenju bilateralnih i regionalnih odnosa u kontekstu integracija u Evropsku uniju (EU).

Krištova je ovom prilikom kazala da se razgovaralo i o brojnim prioritetima, naglasivši da su dobri bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Srbije veoma važni za obje države, ali i cjelokupnu regiju.

"BiH želi imati dobru i konstruktivnu suradnju s Republikom Srbijom i rješavati otvorena pitanja u dobroj vjeri i dijalogom jer je to jedini put za kreiranje stabilnog i sigurnog okruženja, što su temeljni preduvjeti za ekonomski napredak, koji je u zajedničkom interesu i od osobite važnosti za obje države", poručila je Krištova.

Naglasila je da se raduje službenoj posjeti Srbiji, te najavila da će delegacija Srbije u aprilu posjetiti Mostar, u sklopu učestvovanja na Mostarskom sajmu.

Tom prilikom će, kako je istakla, biti službeno obilježeno otvaranje avio-linije Beograd –Mostar, a delegacija Srbije će upravo tada sletjeti na mostarski aerodrom.

(Nezavisne)