Novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije :: Semberija INFO ::

 

Novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije


Izvor: BHRT/Aida Ramić (H.S.)

Sarajevska filharmonija će večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo (NPS) održati svečani Novogodišnji koncert kojim će ispratiti staru i pozdraviti Novu godinu. 

Koncert sarajevskih filharmoničara je jedno od obilježja glavnog grada Bosne i Hercegovine, na kojem se publici pruža jedinstveni ugođaj izvedbama atraktivnog i svečanog programa.

Svečani Novogodišnji koncert je kruna uspješne godine za Sarajevsku filharmoniju koja će se najviše pamtiti po stotom rođendanu Filharmonije. Želja je da se za ovu posebnu noć izvođenjem nekih od najpoznatijih kompozicija prenesu najljepša osjećanja i donese polet nove kreativne pokretačke energije, sa kojom će zakoračiti u Novu godinu.

Publika ima priliku biti dijelom magičnog trenutka i iskusiti atmosferu kroz program koji vodi maestro Evan Alexis Christ izvedbama djela poznatih autora poput Verdija, Bizea, Đinastere, Štrausa, Hačaturjana i drugih, a nastupaju i gosti solisti.

EVAN ALEXIS CHRIST, dirigent

"To je prekrasna energija. Privilegija je i čast biti šef dirigent Sarajevskoj filharmoniji tokom jedne sezone. Dogovorili smo se da ćemo za ovu posebnu noć publici ponuditi raznovrstan, zabavan i živ program, u kojem će svi uživati. Izabrao sam neke od najvećih hitova koje znam, ali također sam želio da Sarajevska filharmonija izvede kompozicije koje nije nikada ranije nije imala priliku. Nastupaju i dvoje solista, tako da sa živim i zabavnim programom želimo pozdraviti novu 2024. godinu sa odličnom energijom."

Prvi put, uz podršku Grada Sarajeva, svim građanima će biti omogućeno da prate ovaj popularni koncert putem direktnog prenosa na led ekranima na pozorišnom trgu Susan Sontag.