Vlada opredijeljena za nastavak projekta turističkih vaučera :: Semberija INFO ::

 

Vlada opredijeljena za nastavak projekta turističkih vaučera


Фото - РТРС
  Izvor: RTRS

Vlada Republike Srpske opredijeljena je za nastavak projekta turističkih vaučera koji će donijeti novi rast turizma i povećanje broja zaposlenih u ovoj grani privrede. Ova mjera prethodne dvije godine sačuvala je veliki broj radnih mjesta ali i opstanak hotela na tržištu.

Hoteli i drugi ugostiteljski objekti za vrijeme pandemije opstali su zahvaljujući turističkim vaučerima. Božana Savić direktor hotela u Palama kaže, ako bi ovaj projekat ponovo zaživio omogućio bi dodatno unaprjeđenje turizma.

- Ono što je najvažnije ljudi su shvatili koliko je naša Republika lijepa i da možemo iz grada u grad upoznavati naše prirodne ljepote - dodala je Savićeva.

Inicijativu za pokretanje projekta turističkih vaučera prije tri godine pokrenula je Privredna komora.Tad su podršku dobili od Vlade, nadaju se nastavku saradnje.

- Bez obzira što budžetom nije planiran iznos za vaučere mi ćemo tražiti da se rebalansom budžeta ta stavka vrati. To je mjera kako bi naši turistički radnici mogli da nastave pa primjenom prakse sa vaučerima - istakao je Goran Račić predsjednik Područne Privredne komore Banjaluka.

Podrška resornog ministarstva za ovu inicijativu neće izostati. Vaučeri doprinose rastu broja zaposlenih, ali i boljem položaju hotelijera.

- Spremni smo da razgovaramo, Vlada je opredijeljena za turističke vaučere.Činjenica da smo i ove godine usvojili Zakon o turizmu govori da smo svi zainteresovani da vaučeri opstanu - poručio je Denis Šulić ministar trgovine i turizma Republike Srpske.

Vlada je u prethodnom periodu izdvojila pet miliona maraka za projekat isplate vaučera građanima. Za dvije godine izdato je više od 65 hiljada vaučera.