Uručeno 60 poziva Srbima zbog barikada na sjeveru KiM :: Semberija INFO ::

 

Uručeno 60 poziva Srbima zbog barikada na sjeveru KiM


  Izvor: Tanjug / Glas Srpske

KOSOVSKA MITROVICA - Advokat Ljubomir Pantović izjavio je danas da je Direkcija za istragu teških krivičnih djela tzv. kosovske policije, po nalogu Specijalnog tužilaštva u Prištini ovih dana uručila preko 60 poziva ljudima sa sjevera KiM zbog barikada koje su u decembru prošle godine bile postavljene u mjestu Rudare pored Zvečana.

"Kako sam uspeo da saznam radi se krivičnim delima protiv ustavnog poretka i uglavnom su ti ljudi pozvani da se odazovu sudu u svojstvu osumnjičenih lica", rekao je Pantović nakon što je imao uvid u jedan od uručenih poziva suda.

Srbi sa sjevera Kosova i Metohije postavili su 9. decembra 2022. godine barikade u mjestu Rudare na sjevernom dijelu Kosova i Metohije, a zbog hapšenja bivšeg pripadnika Kosovske policije Dejana Pantića na prelazu Jarinje, zbog navoda da je, "organizovao teroristički napad na prostorije CIK na sjeveru Kosova". 

Barikade su uklonjene par dana pred početak 2023. godine nakon što su dobili međunarodne garancije da će njihovi zahtjevi da se oslobode uhapšeni Srbi i ne procesuiraju učesnici protesta, biti ispunjeni.