Teroristički napad u Parizu! :: Semberija INFO ::

 

Teroristički napad u Parizu!


Izvor: Glas Srpske

​Francuska policija uhapsila je radikalnog 25-godišnjeg islamistu koji je u subotu uveče u Parizu ubio njemačkog turistu, a ranio još dvije osobe.

Uhapšeni napadač, koji je odranije poznata francuskim vlastima kao radikalni islamista sa psihičkim problemima, na smrt je izbo nožem njemačkog turistu i ranio još dvije osobe, saopštili su zvaničnici, piše pariski Mond, prenosi Sputnik Srbija.

On je nakon hapšenja izjavio da je napad izvršio jer bio zabrinut "zbog stradanja muslimana, posebno u Avganistanu i na palestinskim teritorijama", uz optužbu da je Francuska saučesnik u tome, saopštio je danas francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin i naglasio da je napadač tokom hapšenja uzvikivao "Alahu Akbar" (Bog je veliki).

"Ova osoba je bila spremna da ubije još ljudi", rekao je Darmanin tokom konferencije za novinare.

Napad se dogodio u trenutku maksimalno pojačanih bezbjednosnih mjera širom Francuske zbog dešavanja na Bliskom istoku i rata između Izraela i Hamasa.

- Nećemo pokleknuti pred terorizmom - napisala je nakon napada francuska premijerka Elizabet Born.

Predsjednik Emanuel Makron saopštio je da upućuje izraze saučešće porodici Nijemca koji je ubijen u terorističkom napadu, a francusko tužilaštvo za borbu protiv terorizma saopštilo je da je otvorilo istragu povodom ovog napada radikalnog islamiste.

Napadač je odranije poznat vlastima kao islamski ekstremista koji se liječio se od mentalne bolesti, rekao je Darmanin.