Diler tinejdžer osuđen jer je prodavao drogu putem "Instagrama" i "Mesindžera" :: Semberija INFO ::

 

Diler tinejdžer osuđen jer je prodavao drogu putem "Instagrama" i "Mesindžera"


Foto: Glas Srpske
Ernad Crnović (18) iz Gradiške osuđen je na tri godine zatvora jer je putem "Instagrama" i "Mesindžera" prodavao marihuanu. U ovom predmetu, zbog neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga, protiv Crnovića je optužnicu podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka 14. septembra, a istu je, četiri dana poslije, potvrdio Okružni sud u ovom gradu.

- E. C. proglašen je krivim zbog neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga, pa ga je sud, na osnovu navedenog osudio na kaznu zatvora u trajanju od tri godine – navedeno je u presudi.

Kako je dalje pojašnjeno navođenje inicijala, sud je Crnoviću izrekao i mjeru bezbjednosti oduzimanjem predmeta pronađenih kod njega.

- PVC vrećica u kojoj se nalazi 5,3 grama biljne materije u kojoj je utvrđeno prisustvo psihotropne supstance tetrahidrokanabinol (THC) koji je sastojak biljke konoplje kanabis sativa, se nakon pravosnažnosti presude ima uništiti – pojašnjeno je u ovom aktu.

U optužnici je ranije navedeno da se  Crnović od 7.  do 10. aprila ove godine u Gradišci bavio neovlašćenim nabavljanjem radi prodaje, nuđenjem na prodaju, prodajom i držanjem radi prodaje marihuane, na način da je 7. aprila, putem aplikacije "Mesindžer" kontaktirao N. Č. kojem je nudio na prodaju marihuanu za 200 KM.

- On je istog dana putem društvene mreže "Instagram" stupio u kontakt sa maloljetnim A. P, kojem je takođe ponudio na prodaju opojnu drogu marihuanu, a tom prilikom su se dogovorili da se nađu na benzinskoj pumpi – navedeno je u optužnici.

Na osnovu daljih podataka iz optužnice, kada je maloljetni A. P. došao na dogovoreno mjesto, Crnović je istom prodao marihuanu za 40KM.

Nakon tri dana, tačnije 10. aprila, u blizini svoje kuće u mjestu Čikule, Crnović je, radi prodaje držao 6,98 grama marihuana, iako je bio svjestan da je nabavljanje, držanje radi prodaje, nuđenje na prodaju i prodaja opojne droge zabranjeno.

(Glas Srpske)