"Dani 'Srpske kuće'" od 31. oktobra do 2. novembra :: Semberija INFO ::

 

"Dani 'Srpske kuće'" od 31. oktobra do 2. novembra


Фото - Независне новине

​Izvor: Nezavisne novine

BANjALUKA - Humanitarna manifestacija "Dani Srpske kuće" biće održana od 31. oktobra do 2. novembra u Dječijem pozorištu Republike Srpske s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju i kompletno opremanje kuća za višečlane socijalno ugrožene porodice u Republici Srpskoj.

Naime, publika će imati priliku da pogleda tri predstave, od kojih će jednu izvesti Beogradsko dramsko pozorište.

Prvog dana biće odigrana predstava "Jefimija", Jelena Mrnjavčević, monodrama u izvedbi glumice Tijane Jovanović, u produkciji kulturne scene "Male stvari" iz Trebinja, namijenjena učenicima srednjoškolskog uzrasta, a cijena ulaznice iznosiće pet KM.

Drugog dana publika će uživati uz predstavu "Ne igraj na Engleze", u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta. Cijene ulaznica za ovu predstavu iznosiće 100, 50 ili 20 KM, zavisno od reda sjedenja, a sva prikupljena sredstva idu u humanitarne svrhe.

Treći dan je rezervisan za mališane, koji će moći da uživaju uz lutkarsku predstavu "Junak u tregerima".

Jelena Trninić Miličević, članica fondacije "Srpska kuća", kazala je da oni nizom manifestacija žele da ukažu koliko je porodica bitna.

"Mi uključujemo sve kategorije našeg društva, te stvaramo osjećaj empatije među našim građanima", kazala je Trninić Miličevićeva.

Prema njenim riječima, proteklih godina ova manifestacija se održavala u Laktašima, s obzirom na to da su lokacije kuća koje su napravili bile u Laktašima, kao i jedna u Nevesinju.

Jug Radivojević, direktor Beogradskog dramskog pozorišta, kazao je da su oni uvijek tu da pruže podršku ugroženima, ali, kako kaže, tu su i da podrže čitavo društvo.

"Podržavamo fondaciju 'Srpska kuća', kao i njihov rad. To je jedan krug u kojem smo svi zajedno", kazao je Radivojević i dodao da su oni uvijek raspoloženi za saradnju, te napomenuo da ova fondacija od sada ima jednog saradnika sa visokom reputacijom.