Počela izgradnja aerodroma na Zlatiboru :: Semberija INFO ::

 

Počela izgradnja aerodroma na Zlatiboru



Izvor: Politika

ZLATIBOR - U mestu Obudojevica na Zlatiboru počeli su radovi na izgradnji aerodroma za male sportske avione.

"To je aerodrom koji je davno započet, pa se stalo sa radovima, bila je privatna investicija, mi smo preuzeli to kao lokalna samouprava i želimo ovde da napravimo aerodrom za male sportske avione, a sigurno u budućnosti za dronove koji će  moći da nose i ljude", rekao je za Tanjug predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Istakao je da lokalna vlast u Čajetini prati savremene tokove u svetu, s obzirom da turisti traže i dodatne sadržaje.

"Ako ih imate, turista će doći, ako nemate, otići će na drugu destinaciju", rekao je Stamatović.

U okviru opširnih radova na prostoru Zlatibora, na kome se pored stambenih jedinica i smeštajnih kapaciteta radi i na putnoj infrastrukturi, započeti su i radovi na izgradnji aerodroma, koji se nalazi na samom rubu naseljenog mesta Zlatibor, prema Kobiljoj Glavi.

Stamatović je istakao da je gradnja ovog aerodroma započeta ambiciozno i u to vreme možda prerano, ali da je došlo vreme kada to može da se realizuje, prenosi Tanjug.

"Možemo pistu da produžimo, namenske sadržaje da dodamo, jer smo promenili mesto na kome smo hteli da pravimo auto-moto drom, što je projekat jednog našeg sugrađanina koji je građevinski inženjer, čiji je to bio studentski rad. Tako da, imamo ideju i projekat, a na nama je samo da to realizujemo", zaključio je  Stamatović.