Da li je posao motiv ubistva inspektora? :: Semberija INFO ::

 

Da li je posao motiv ubistva inspektora?


BIJELjINA – Okružni sud u Bijeljini odredio je jednomjesečni pritvor Nikoli Kokanoviću (21) iz Brčkog zbog ubistva policijskog inspektora Nenada Markovića (38) iz Bijeljine kao i D. S, B. S. i D. Š. iz Bijeljine koje sumnjiče za pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

Kako je saopšteno na stranici suda navodeći inicijale svih osumnjičenih pritvor je određen na osnovu prijedloga Okružnog tužilaštva. Navodi se da se Kokanović tereti za teško ubistvo, a svima osumnjičenima se na teret stavlja i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Inspektor Marković usmrćen je u noći između 1. i 2. oktobra u bijeljinskoj ulici Meše Selimovića ispred lokala "Džil".

Prema dosadašnjim rezultatima pogođen je sa dva hica u grudi koje je kako ga sumnjiče ispalio Kokanović.

Motiv ovog zločina još uvijek nije saopšten, a prema nezvaničnim informacijama istražuje se da li je inspektor ubijen zbog svog posla i istraga koje je radio ili je u pitanju nešto drugo.  Izvor "Glasa Srpske" je rekao da je navodno ubijeni inspektor učestvovao u jednoj od istraga koje se povezuju sa Kokanovićem.

Kako je ranije rečeno na konferenciji za novinare Okružnog tužilaštva u Bijeljini,  Marković je ubijen na dužnosti.

 - Ubijeni inspektor je  u vrijeme kada je došao u ugostiteljski objekat obavljao svoje redovne poslove i zadatke i vratio se sa uviđaja. To sve ima evidentirano u Knjizi dežurstva kod dežurnog tužioca, a u  to vrijeme to je bila moja koleginica, tužilac Jasmina Mrakanović- rekla je tužilac Sabina Husejnagić .

Pojasnila je da svi predmeti koji se dovode u vezu sa osnovama sumnje da je izvršeno teško ubistvo su pronađeni te da su izvršeni pretresi tri lokacije u Bijeljini te da je između ostalog pretreseno vozilo kojim su se osumnjičeni dovezli na mjesto zločina i još jedan automobil koji pripada jednom od uhapšenih.

Osumnjičeni Nikola Kokanović je odranije poznat po sukobu sa zakonom i osuđivan je. On je u decembru lani u brčanskom Osnovnom sudu osuđen  na dvije godine i dva mjeseca zatvora za podstrekavanje drugih osoba na paljevinu automobila "kia sportidž" vlasništvo zastupnika u Skupštini Brčko distrikta Uroša Vojnovića i bacanju bombe na kafić "Dos Manos".


Glas Srpske