Počinju pretplate za FB, Tiktok i Instagram: Da li ćete ih plaćati? :: Semberija INFO ::

 

Počinju pretplate za FB, Tiktok i Instagram: Da li ćete ih plaćati?


Već godinama se govori o uvođenju pretplata na društvene mreže - izgleda da je to bliže nego ikada.

Za koji mjesec, najpopularnije društvene mreže mogle bi da zatraže da plaćate mjesečno određeni iznos kako ne biste bili prinuđeni da gledate reklame dok skrolujete.
 
O ovoj opciji nedavno su govorili iz Mete za Fejsbuk i Instagram, a kako prenosi Rojters, to bi, ako ste na računaru, koštalo 10 evra mjesečno, plus 6 evra za dodatni povezani nalog. Na mobilnim telefonima, pretplata bi iznosila 13 evra mjesečno.


O uvođenju pretplate ne razmišljaju samo u Facebooku i Instagramu, već na sličan način razmišljaju i u TikToku koji je, čini se, već počeo sa testiranjem toga.
 
Kako piše Android Authority, dijelu korisnika počela su da se prikazuju obavještenja o pretplati, ali za sada samo u SAD. Cijena TikToka, prema tim informacijama, biće pristupačnija u odnosu na Metine platforme - 5 dolara mjesečno.
 
Sjetimo se ovde da je prije nekoliko godina Facebook uklonio sa početne strane slogan na kom je pisalo: "Besplatan je, i uvijek će biti" - vjerovatno su još tada počeli da razmišljaju u ovom smijeru.
 
Neke društvene mreže, kao što je Twitter, već su uvele pretplatu, ali ona nije za uklanjanje oglasa već za dobijanje nekih povlastica, mada je Ilon Mask nedavno nagovijestio da bi pretplata mogla da se uvede za sve, prenosi Zimo.
 
Ako su ove informacije tačne, pretplata za te tri mreže iznosila bi više od 20 evra mjesečno, čak i oko 25 evra za mobilne telefone, mada ne bi bila obavezna.
 
Ako ove opcije stignu i do Bosne i Hercegovine, da li ćete plaćati za naprednije verzije društvenih mreža?

(B92)