Parnica protiv roditelja dječaka koji je počinio masakr zakazana za 20.oktobar :: Semberija INFO ::

 

Parnica protiv roditelja dječaka koji je počinio masakr zakazana za 20.oktobar


U Višem sudu u Beogradu za 20. oktobar zakazano je pripremno ročište pred parnični postupak protiv roditelja dječaka, koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara, rečeno je danas Tanjugu u tom sudu.

Tužbu je podnijelo je ukupno 27 tužilaca, odnosno članova porodice žrtava masakra, a tuženi su maloljetnik i njegovi majka i otac.

Sud će odlučivati o tužbi i tek po okončanju parničnog postupka će doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Protiv dečakovog oca je u toku i krivično postupak koji je u fazi istrage pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu. Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Sud je ranije odredio u odnosu na oca dečaka privremene mjere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

U parničnom postupku protiv dečakove majke Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenoj mjeri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Više javno tužilaštvo u Beogradu vodi postupak protiv oca dečaka zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

(Tanjug)