Policija u Prištini: Ubijen policajac u pucnjavi u Banjskoj :: Semberija INFO ::

 

Policija u Prištini: Ubijen policajac u pucnjavi u Banjskoj


PRIŠTINA - Takozvana Kosovska policija saopštila je da je na ulazu u selo Banjska kod Leposavića noćas u 2.34 došlo do incidenta i da je jedan policajac tom prilikom ubijen, a drugi ranjen.

-Prilikom obavljanja policijskih dužnosti, danas oko 02:34 časova u Mitrovici Sever, jedinica za brzu intervenciju granične policije primijetila je da su na ulazu sela Banjska na mostu postavljena dva teška kamiona (bez registarskih oznaka) i ulaz u ovo selo preko mosta je onemogućen, pošto je blokiran - navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, policija je sa tri jedinice krenula u pravcu lokacije i čim su stigle u blizini mjesta gdje je prijavljena blokada, policijske jedinice su naišle na otpor, gdje je sa nekih položaja pucano iz arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i zolje, pri čemu su usljed hitaca upucana dva policajca – navode u saopštenju.

Jedinice policije su, kako tvrde, «u samoodbrani reagovale na napad i uspjele da odbiju početni napad kako bi stvorili uslove za pružanje pomoći i povlačenje upucanih kolega».

- Povrijeđeni policajci su izvučeni sa lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u južnoj Mitrovici gdje je ljekar konstatovao smrt jednog od teško povrijeđenih policajaca, dok su druga dva službenika, jedan ranjen, a drugi povrijeđen, prema riječima lekara van životne opasnosti - navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da tzv. kosovska policija, u saradnji i koordinaciji sa nadležnim institucijama i pravosudnim organima, preduzima radnje u cilju održavanja reda i javne bezbjednosti, kao i izvođenja pred organima pravde izvršilaca napada na policijske službenike.

Premijer prištinskih institucija Aljbin Kurti prethodno je na „Fejsbuku“ napisao da je u napadu u selu Banjska kod Leposavića ubijen jedan policajac, a jedan povrijeđen.

 Prema njegovim tvrdnjama, napadači su nosili maske i bili naoružani teškim naoružanjem.

U Prištini je saopšteno da je predsjednica prištinskih institucija Vjosa Osmani prekinula posjetu Njujorku zbog događaja u Banjskoj.   


Tanjug / Glas Srpske