Vučić ugostio odbojkašice Srbije vicešampionke Evrope :: Semberija INFO ::

 

Vučić ugostio odbojkašice Srbije vicešampionke Evrope


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je danas žensku odbojkašku reprezentaciju, koja je na šampionatu Evrope osvojila srebrnu medalju.

Srpske odbojkašice sinoć su u finalu u Briselu poslije velike borbe poražene od Turske 3:2.

Vučić je naglasio da su za srpske odbojkašice navijali svi u Srbiji, u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i svugdje gdje žive Srbi.

On je rekao da ne može da bude poraz kada neko osvoji srebro, već je to uspjeh za ponos, te da je ženska odbojkaška reprezentacija Srbiji podarila najviše odličja.



Ognjenović: Biti u dvije ekipe u Evropi nije malo

- Prije svega želim da se zahvalim na vremenu koje ste odvojili da nas ugostite, mi smo ovdje već kao kod kuće, doduše ne sa najsajnijim odličjem ovog puta, ali mislim da ne treba da budemo tužne koliko jesmo, jer biti u dvije ekipe u Evropi nije neuspjeh - rekla je kapiten odbojkašica Srbije Maja Ognjenović na prijemu kod Vučića.

Ona se zahvalila Odbojkaškom savezu, te državi na pruženoj podršci.

- Predsjednik nam je zadao težak zadatak da pobjedimo sve rivale na predstojećima olimpijskim kvalifikacijama, a onda i da se domognemo najsjajnijeg odličja u Parizu - istakla je Ognjenovićeva.

On je u ime tima poklonila Vučiću belgijske čokoladice, kako je rekla, jer su prethodno poklanjele i dresove i lopte, a Vučić se našalio kako su čokoladice jedino slatko što je dobio iz Brisela.

- Još jednom hvala svima na podršci, osjećali smo je od svih naših ljudi, u zemlji, ali i iz dijaspore - zaključila je Ognjenovićeva.

Na prijemu u Predsjedništvu Srbije, osim srebrnih odbojkašica i rukovodstva Saveza, bili su i ministar sporta Zoran Gajić, državni sekretar za sport Marko Kešelj, predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković i drugi.


Tanjug / RTRS